Blogs

Wist je dat Japanners de laagste percentages obesitas hebben en een van de langste levensverwachtingen ter wereld? Hun gezonde dieet bestaande uit rauwe vis, rijst en verse groenten zou hier iets mee te maken kunnen hebben. Of je nu langskomt voor een snelle snack of voor een fantastisch feestmaal. Hier zijn 5 eenvoudige manieren om je maaltijd bij Sushi Daily nog gezonder te maken...

Hoe gezond is sushi?

Onze oprichter Kelly heeft onder de deskundige leiding van sushimeester Yamamoto San geleerd hoe ze vis van de hoogste kwaliteit kan inkopen, zodat die veilig rauw kan worden gegeten. Om je te helpen thuis je eigen sushi te maken, volgen hier 5 snelle tips over vis van sushi-kwaliteit.

Vis van sushi-kwaliteit

Je hoeft geen getrainde kok te zijn om zelf smeuïge sushirijst te maken. Er is alleen wat vakmanschap voor nodig. Gelukkig voor jou delen onze artisans hier hun tips over hoe je het beste thuis extra lekkere sushirijst kunt maken. Ook al is ons 'geheime rijstrecept' beschermd en achter slot en grendel…

Sushirijst maken: makkelijker dan het lijkt!

Wanneer je aan Japanse inrichting denkt, kun je denken aan bonsai bomen, de Muji-winkel met zijn eenvoudige esthetiek of aan een overzichtelijke ruimte in neutrale tinten. Ik denk dat ze allemaal iets gemeen hebben: ze vieren de ruimte.

Minder is Ma: Het Japanse Minimalisme

Voor de onwetenden onder ons kan de wereld van sake net zo verbijsterend zijn als de wereld van goede wijn. Het is een creatie van een delicaat evenwicht, met eeuwenlange cultivatie en generaties aan ervaring.

Basisprincipes van Sake